• alajner
  • obrve
  • kontura usana
  • popunjavanje usana


Cena od 100 do 130 eura.

Trajna šminka omogućiće da ne brinete kako ćete izgledati nakon buđenja, plivanja,znojenja i ubrzaće vašu pripremu za izlazak iz kuće. Međutim , prava je stvar da se trajna šminka odradi tako da samo oštro oko može da primeti da je imate.Efekat trajne šminke treba da bude takav da ne izgledate kao našminkana osoba, već kao osoba kojoj šminka nije potrebna.

Šta je trajna šminka ili permanentni make-up ?
Trajna šminka je zapravo vrsta tetovaže kojom se boje unose pod kožu, ali za razliku od klasične tetovaže , boja vremenom postaje svetlija, kako bi konačno, nekad i posle 4 godine, trajno nestala. Radi se specijalnim aparatima i naravno , specijalnim bojama koje su odobrene od svetske zdravstvene organizacije, a sprovodi u sterilnim uslovima, što podrazumeva korišćenje sterilnih igala, kao i boja koje se koriste. Prednost u odnosu na klasičnu tetovažu je upravo u tome što boje nakon izvesnog vremena blede. U suprotnom rezultat bi bio poražavajući, obzirom da tonus mišića lica s godinama opada, tako da oblik koji se uradi u određenom trenutku, kroz par godina može izgledati smešno.

Kome je potrebna trajna šminka ?
Osobe kojima preporučujemo trajnu šminku su najčešće one koje imaju proređene obrve ili im obrve ne rastu na mestima koja bi bila idealna za njihov oblik oka i lica. Osobama koje imaju retke trepavice, pa se tankom linijom na kapku i ispod njega ,trajnom šminkom optički dobije njihova gustina, kao i osobama koje nemaju pravilan oblik usana, pa se iscrtavanjem ivice usana dobije željeni oblik, a moguće je uraditi i kompletno bojenje usana.

Šta je potrebno znati pre nego što se odlučite za permanentni make up?
Pre svega, potrebno je da dobro razmislite da li vam je ovakva vrsta tretmana uopšte potrebna, jer je trajnu šminku moguce ukloniti isključivo hirurškim laserom, inače ostaće na koži i do 4 godine. Ako ste se ipak odlučili, onda je potrebno da budete sigurni u pravi odabir oblika koji će vam vaš kozmetičar istetovirati, ali i u boju koju ste odabrali, kao i u stručnost osobe za koju ste se opredelili da odradi permanentni make up. Trebalo bi da znate da boja koja se unosi pod kožu, izgleda, nakon perioda perutanja (koji traje oko nedelju dana ),30% svetlije od one koju ste odabrali. Zato morate dobro razmisliti o pravoj nijansi. Nakon same aplikacije , sasvim je uobičajeno da se javi blagi otok, a kod popunjavanja usana vrlo često se javlja herpes.Iz tog razloga ,tražite od svog kozmetičara da vam objasni kako da se ophodite prema koži u tom periodu.Morate znati da su uglavnom potrebna dva tretmana između kojih je neophodno da prođe 3 nedelje, jer tada koža pokazuje prave rezultate prve aplikacije. Nakon toga se vrše eventualne korekcije.Vrlo često se dešava da morate odraditi retuširanje nakon godinu dana , jer je boja vremenom posvetlela, što znači da je osnovni oblik dobar ,ali nemate više željenu nijansu. Procedura je ista, ali bi cena trebalo da bude povoljnija , ako vam radi osoba kod koje ste odradili trajnu šminku. Postojanost boje zavisi od tipa kože,odnosno od brzine epitalizacije, jer se boja unosi u epidermis, najpovršniji sloj kože ,koji se sastoji samo od redova ćelija koje se neprestano obnavljaju (perutaju).

Da li je procedura bolna ?
Da, ali možete zahtevati od svog kozmetičara da vam deo koji se tretira premaže anestetikom u vidu gela ili spreja, koji će ublažiti bol. Najmanje bole obrve, čak i na živo imate osećaj kao čupanje jačih dlačica pincetom. U našem salonu praktikujemo korišćenje stomatološke anestezije koju plasira stomatolog, tako da je potpuno bezbolno i komforno. Ajlajner je tretman koji je bolan ali traje vrlo kratko. Uostalom, poznato je da su žene spremne da za lepotu istrpe bol koji je zanemarljiv u odnosu na efekat koji se trajnom šminkom postiže.Trajanje tretmana je individualno. Budite zahtevni u iscrtavanju idealnog oblika , i ne obazirite se na vreme koje će vam tom prilikom biti potrebno, jer je to oblik koji će vas pratiti godinama.

 

­