Vrste depilacija u salonu
* Topli vosak
Najviše je zastupljen, a napravljen je na bazi kalofonijuma i voska, koji se zagreva na oko 60 do 70 stepeni. Na ovaj način dlačice se savršeno skidaju, jer ih vosak izvlači sa korenom. Topli vosak se ne preporučuje ženama sa proširenim venama i kapilarima. Ako se nestručno radi mogu se izazvati podlivi, a ponekad i opekotine. Nepravilno otrgnut vosak izaziva i urastanje dlačica, pa i upalu folikula dlake.
* Hladni vosak
Jedan od najefikasniih metoda je depilacija hladnim voskom. On se drži u patronama, a one u aparatima i zagrevaju se koliko je potrebno. Vosak se nanosi u tankom sloju i skida se specijalnim trakama, a postupak se može ponoviti kada su dlačice jače. Važno je da koža bude čista i suva i da se pre depilacije ne maže mlekom za telo. Prednost ove vrste depilacije je besprekorna higijena, jer se upotrebljeni vosak baca zajedno sa trakom, a posebno se preporučuje osobama koje su osteljive na visoku temperaturu. Važno je da depilaciju obavlja stručna osoba, kako bi se dlaka izvukla iz korena, bez podliva na koži.
* Šećerna pasta
Mnogi saloni prave i šećernu pastu za uklanjanje dlačica koja je idealna za one sa osetljivom kožom. Ne izaziva alergije i lako se sa tela uklanja vodom, za razliku od gotovog hladnog voska koji je lepljiv i teže se skida sa površine tela.

KAKO SE DEPILIRA LICE?
Za depilaciju lica najčešće se koristi topli vosak, jer je efikasniji na tako malim površinama kao što su nausnice, brada ili obrazi, a može se depilirati i donji deo obrva. Bitno je da se depilacija lica obavi pre kozmetičkog tretmana, zato što izaziva blago crvenilo. Depilacija može da bude bolna kada je ne radite redovno, ili kada je radite prvi put. Lice treba depilirati na tri do četiri nedelje, koliko je potrebno da dlaka naraste i dobije dovoljnu dužinu.